Sam naslov ovog teksta se odnosi na ovaj blog na kom se sada nalazite. A razlog je veoma prost, zahvaljujući njemu dobio sam priliku da učestvujem u emisiji koja se bavi edukacijom mladih, ali i onih starijih koji ne poznaju sva nova zanimanja.

Cilj ovog teksta je da još jednom dokaže da je dobro imati svoj blog, jer on zapravo predstavlja vas, prikazuje vaša razmišljanja, može da bude vaš on-line CV, i sjajno je mesto da napišete i nešto stručnije na temu koja vam je bliska.

Kada sam kretao da pišem ovaj blog, ideja mi je bila da na jednom mestu imam sve ono o čemu sam razmišljao, u čemu sam učestvovao, i o onome što planiram. Dosta pažnje sam posvetio društvenim medijima, jer nekako, hteli ne hteli, veliki broj nas je upućen na njih, koristimo ih i one su dobar izvor informacija.

Marko Cvetkovic, @DonMarkoC

Pisući tako o stvarima koje su vezane sa posao community manager-a koji radim između svega ostalo, nisam ni slutio da će to otvoriti neke nove prilike, a te nove prilike neke nove i tako redom. Kada me je kontaktirala RTV Vojvodina, bio sam malo zatečen, ali i srećan što imam mogućnost da priče sa bloga “ekranizujem“ i predstavim sebe na drugi način, jer budimo iskreni, TV je TEVE!

Na pitanje: “A kako ste vi mene našli?“ usledio je još šokantniji odgovor, ali krajnje razuman: “Preko Google-a i Twitter-a!“ Zapravo, sve profesionalne televizije pre snimanja bilo čega dobro istražuju tržište, pa su novinari RTV Vojvodine zapravo uradili pravu stvar i bacili se na posao. Da se razumemo, postoji mnogo blogova na slične ili iste teme, što si i oni rekli, ali ovaj moj je njima zapao za oko stilom pisanja, primerima i transparentnošću tekstova koji ne kriju nikakve tajne velikih majstora, već sam u njima pisao činjenično stanje vezano za social mediju.

Naravno, poziv sam privatio sa zadovoljstvom, jer ipak je lepa info da si izabran od NN ljudi koji se bave istim poslom. Kao šlagvort sam imao i priliku da predložim još nekog za koga smatram da bi bio dobar sagovornik, pa je izbor pao na moju drugaricu Rajmu Isljami, koja je takodje sa mnom u emisiji, a inače sjajno radi svoj posao. Kako je sve ispalo, pogledajte u snimku emisije: Nova zanimanja: Community manager, RTV Vojvodine | 13.06.2014.

Savet: Počnite da pišete svoj lični blog na temu koja vam najviše odgovara, ako već niste ili se lomite. Ovo pojavljivanje je otvorilo nove kontakte i nove prilike za saradnjom i zaradom. Šta čekate?

 

Oglašavanje