Saturday, March 24, 2018
DonMarkoC

Budi ono što jesi, jer sve drugo je maska!

Koliko samo puta smo čuli da nam neko ovo kaže? Koliko puta smo rešili da budemo ono što jesmo? Koliko puta nismo izdržali pa smo glumili nekoga koga ni sami ne poznajemo? Na sva ova pitanja odgovor znate samo vi. Ono što ja znam jeste da biti svoj nema cenu. Biti ono što jesi je možda najlepši dar koji imamo, jer smo tako jedinstveni, unikatni. Svaki pokušaj biti neko drugi je bleda kopija.

Ballantines BudiOnoStoJesi - DonMarkoC blogTrenuci kada treba da budemo ono što jesmo su razni… na prvom sastanku sa devojkom, na prvom razgovoru za posao, u društvu, u trenucima kada upoznajemo nekoga novog… Naravno ima tu i komičnih momenata, ali svi oni su deo sjajnih trenutaka koje pamtimo ceo život. Nekada će se desiti i da se izblamiramo, da nekog zasmejemo, ali to smo mi. To sam ja, pa šta? ”Take it or leave it”, što bi rekli Ameri. Sve ovo su naši trenuci, oni kojih se najradije sećamo.

Ovih dana imate i priliku da budete svoji, da se predstavite u svetlu kakvi zaista jeste. Znate one trenutke kada pevate ispred ogledala, kada nikoga nema, kada ste u kupatilu, kolima… kada ste vi Vi? E baš te trenutke imate priliku da predstavite svima i doooobro se zabavite! O čemu se radi?

#BudiOnoStoJesi

Ja prvi slabo pamtim reči pesama… zašto? Da me ubijete nemam pojma. Ali znam da kada se oslobodim, i počnem stidljivo da pevušim neku pesmu moji nabliži me uvek preseku i kažu: ”Kako kako? Hajde otpevaj opet taj deo…” U trenutku ostanem zatečen, jer šta se dešava zaboga? Onda nastane smeh…

”Marko je opet promašio reči pesme i otpevao neki svoj hit!” ehehehe možete misliti na šta to zvuči! Pesma koju sam stalno pevao na nekim proslavama je:

Dajte vina ocu moooom

A nedavno sam skontao, tj. otvorili su mi oči da pesma zapravo ide:

Dajte vina hoću loooom

Ok, sad me blam! 🙂 Pesmu inače peva Haris Dzinović.

O ovome vam pričam. Kako da se čovek ne nasmeje? Ko zna koliko još pesama imam u svojoj varijanti. Samo je potrebno da budete ono što jeste, jer jedan brend vas poziva na sjajnu zabavu ovim povodom. Većina nas je bar jednom u životu pogrešno čula stihove neke pesme i samim tim ih i pogrešno pevala. Ti novi hitovi, nastali usled nerazumevanja reči, pada koncentracije i sl. odlična su podloga za zabavu. Za takve slučajeve naučnici su uveli i poseban termin – mondegreens. Oni smatraju da su pogrešne verzije pesama rezultat našeg iskustva. Ponekad, međutim, mogu nastati i iz zabave. Evo već mi je smešno na samu pomisao šta ćete pevati…

Ballantines BudiOnoStoJesi - DonMarkoC blog

A kako je sve počelo?

Džimi Felon, američka TV zvezda, prošle godine je zamolio svoje gledaoce da mu putem Tvitera pošalju stihove pesama koje su interpretirali na svoj način. Jedan od predloga tada je bio stih kultne pesme Roling stounsa “If you start me up”, koje je Oli Ganc pevala kao “In Yugoslavia, you’ll never starve”.

 

I naravno… krenula je zabava na temu: #MisheardLyrics

Kako da vi date doprinos i malo se raspevate? Poznati svetski brend pića Ballantines vam je pripremio sjajnu priliku za to. Na njihovoj Facebook strani pokrenuli su aplikaciju: Ballantines – STAY TRUE, gde možete predstaviti vašu verziju omašene pesme. Naravno, svi predlozi su dobrodošli, a oni najbolji primaju nagrade! Zamislite samo to… pevate budibog sa nama šta?!?! i dobiješ nagradu! Pa sjajno.

A znate li nešto o Ballantines-u? Ja sam malo istraživao… Kažu da uz muziku ide savršeno!

Ballantines BudiOnoStoJesi - DonMarkoC blog

I šta pevate? 🙂

Ova akcija me baš inspirisala za ovaj post.

Oglašavanje

About The Author

Krenuo sa sportom. Prešao iz analognog u digitalno. Kreativac. Osnivač Adria Daily magazina. Zaljubljenik u dobre stvari. Ne voli nepravdu. Život ne želi da pamti po rizicima koje nije prihvatio.

%d bloggers like this: