Od svega što može da se radi na društvenim mrežama i u marketingu, meni se nekako iskristalisalo i najviše uživam u aktivacijama koje imaju za cilj da spoje online i offline aktivnosti, jer mi za sada daju najbolje rezultate. Na sve to ovog puta sam umrežio i Viber chat koji je lansiran dan pre samog događaja.

O čemu se zapravo radilo ovog puta preneću vam u nastavku.

#PoznatiTenis

PORSCHE teniski turnir poznatih je sportski događaj koji je humanitarnog karaktera i ima za cilj pomoć udruženju ,,Plavi krug“ koji se bori protiv dijabetesa. Održava se već nekoliko godina i ovo je bio 14-ti po redu. Iz godine u godinu ovaj turnir privlači sve više pažnje, što medija što poznatih ličnosti koje žele svojim doprinosom da pomognu ovu akciju. Ove godine turnir se odigrao početkom oktobra, tačnije za vikend 3. i 4. oktobra. Pre samog događaja organizovan je žreb i mini event što mi je bilo idealno za intro u sam događaj, jer smaram da ovakve aktivacije treba da imaju najavu, sam događaj i followup akivnosti radi najboljih rezultata.

Tradicionalna žurka povodom održavanja 14. Porše teniskog turnira poznatih okupila je brojne učesnike i poklonike belog sporta naše javne scene! Vesela atmosfera u ambijentu Atlas salona bila je prava uvertira u predstavljanje zanimljivog rasporeda mečeva takmičenja koje je, pre svega, poznato po fer-pleju, sportskom duhu, prijateljstvu i humanitarnim načelima sadržanim u njegovom programu. Najava mečeva u konkurenciji muškog i ženskog singla i muškog dubla, pobudila je zanimljive komentare i prognoze, naročito među onima koji po prvi put učestvuju u takmičarskom programu turnira.

Za razliku od prethodnih godina ovaj turnir je želeo da podigne lestvicu u nastupu na društvenim mrežama i da iskoristi prednosti kako bi još više podigao vidljivost, i tu sam na scenu došao ja. Kako su došli do mene? Na preporuku od strane Ivana Bildija, na čemu mu se zahvljajujem.

Šta je bila ideja (da ne kažem problem)? – Povećati vidljivost turnira i podići svest o postojanju istog u cilju što veće posete na događaju.

Case-Study-Recipe

Problem: Povećati vidljivost turnira i podići svest o postojanju istog u cilju što veće posete na događaju.

Kako: Intro aktivnostima na mrežama, Facebook kampanjom, aktivacijom i dovođenjem influencera na sam događaj (tviteraša, instagramera, blogera, zaljubljenika u tenis), jasno definisan hashtag – #PoznatiTenis, upoznavanje za Viber chat-om prisutnih, aktivno učešće u diskusiji, organizovanjem igara za posetioce događaja kao i mini nagrada, i follow-up aktivnosti.

Kanal promocije: Facebook, Twitter, Viber, (Mediji i TV koje je obezbedio organizator.)

Rezultat: Potencijalni reach od preko milion na Twitter-u, preko 500 followera na Viber chatu, Facebook kampanja sa reach-om od preko 50K za 7 dana uz minimalno ulaganje, i najposećeniji turnir do sada.

Organizator: Providence Beograd

Sama najava i žreb su bili idealni da pokrenemo hashtag #PoznatiTenis i tako zaintrigiramo javnost koja je na društvenim mrežama, kako bi primetili da se nešto sprema. Paralelno sa žrebom aktivirao sam Facebook kampanju sa predefinisanim targetom u trajanju od 7 dana do dana početka turnira. Po meni je važno da u zavisnosti od samog eventa i njegove prirode i sama kampanja na Facebook-u bude jasno definisana u pogledu vremenskog okvira trajanja. Ova kampanja mi je pružil priliku da kampanja traje i na sam dan događaja jer je imala za cilj da osvesti i pozove ljude na događaj. Mahom nalećem na kampanje koje traju a događaj ili akcija su se završili. Obratite pažnju na to.

Izgled Viber chat-a

Izgled Viber chat-a

Na samom događaju, predstavili smo TweetWall i pozvali sve prisutne koji su na ovoj mreži da doprinesu svojim sadržajem. Mnogi poznati su to učinili. Takođe, radio sam mix TweetWall-a i Viber chat-a koji sam instalirao kao desktop verziju i koji izgleda sjajno na prezentaciji. Sam Viber chat je bilo nešto novo, a sa nama je bio i Atanas Rajkov, direktor Viber-a za CEE, koji mi je dao sjajne savete kako da još više animiramo ljude kroz chat. Kako je ovaj kanal nov, ideja je da pozovemo ljude kroz link koji vodi ka chat-u, oformimo tim koji ima pravo postovanja na chat-u, i budemo aktivni sve vreme. Ovo se pokazalo kao veoma zanimljivo i prvi put ga koristim u ove svrhe. Nažalost nemam statistiku aktivacije na chat-u.

Sam događaj je, pored dobrog domaćinstva za naše goste, trebao i da sadrži aktivacije za prisutne, pa je organizovana škola tenisa, igrica sa rupama i gađanjem reketom, ali i masaža za prisutne. Influenseri su zaista pokazali interesovanje za igru sa nama, jer su pored lepog druženja imali i priliku da upoznaju i poznate ličnosti koji su bili krajnje neformalni i pristupačni.

Rezultati na Twitter-u:

Statistiku obezbedio Medialitiks.

Ukoliko vas interesuje više prikaza pretražite po #PoznatiTenis na Twitter-u i Facebook-u.

Oglašavanje