Kao što znate živimo u vremenu kada nam se sve i svašta servira pred nos. Dok sam bio dete,  proizvoda, usluga, brendova je bilo dosta manje. Tačnije, kada uđeš u prodavnicu imaš da biraš između par čokolada, i to pod uslovom da si u Beogradu. U manjim mestima to se svede na jednu – dve opcije. I nije te bolela glava, znao si i zavoleo tu jednu posebnu.

Danas… danas je atak na sva čula. Bilo da su u pitanju mediji štampani, elektronski ili pak TV, ima previše ponude. Toliko da zna da zbuni korisnika. Zamislite da uđete u prodavnicu i želite da kupite TV. Šta, koji, zašto, uporedi, oceni itd. Od lepog dana može da postane pakao.

Ja lično se nekako uvek vežem za jedan brend, a volim da probam i drugi, ali ne preterano u širinu. Kažu da su oni najbolji i najskuplji, ali verujem da nije baš uvek tako. Onog trenutka kada nađem nešto što je po mojim kriterijumima vrednosti – veran sam. Takve stvari i pojave su proizvod testiranja, iskustava i pružanja prilike. Kako sam u prošlom tekstu predstavio moje iskustvo sa Eteričnim uljima sada sam postao neko ko veruje u novo poznastvo. Prateći rad i delovanje kompanije koja ih proizvodi došao sam do nekih krajnje zanimljivih činjenica.

– Više od 85% stanovništva Srbije ima pozitivan ili neutralan stav o alternativnoj i biljnoj medicini.

– Biljni preparati za oralnu upotrebu su najdelotvornije alternativno lekovito sredstvo prema mišljenju 40,5% građana. Biljna ulja se navode u 11,5% odgovora.

– Građani koji koriste biljna ulja kao lekovita sredstva, najviše koriste: kantarionovo ulje 36%; maslinovo ulje 19%; ulje origana 12%; ulje mente 12%; ulje lavande 11% i ulje bosiljka 10%.

– Skoro 20% stanovništva Srbije koristi biljne preparate kao alternativu antibioticima.

– Najviše građana koji koriste biljne preparate, koji su alternativa antibioticima, su starosne dobi između 45-59 godina, što je niže nego u prethodnim godinama.

– Građani koji koriste biljne preparate kao alternativu antibioticima, najviše kupuju proizvode u apoteci 50% i u prodavnicama zdrave hrane 22%.

Infografik

Istraživanje o informisanosti i stavu građana prema alternativnoj i biljnoj medicini je sprovedeno na inicijativu kompanije Baltik Junior, čija je osnovna delatnost proizvodnja i prerada prirodno-biljnih, dijetetskih, kozmetičko-higijenskih i drugih proizvoda iz oblasti fitoterapije, farmaceutike i zdravstva. Istraživanje je sprovedeno na uzorku većem od 1000 ispitanika svih uzrasta.

A šta je Probotanic?

PROBOTANIC je brend potpuno prirodnih biljnih proizvoda. U pitanju su eterična ulja premijum kvaliteta, hladno ceđena ulja, bazna ulja, hidrolati i čajevi. Probotanic proizvodi su vrhunskog kvaliteta zahvaljujući pažljivom odabiru biljaka, sortiranju, sušenju i preradi na najsavremenijim mašinama. Sva Probotanic ulja i čajevi poseduju ateste i validne sertifikate. Jedan deo portfolija čine organski proizvodi, a kao najpopularniji su se izdvojili: ulje od divljeg origana, ulje crnog kumina, ulje košpica kajsije, ulje muskatnog oraha, ulje semena divlje šargarepe,  ulje fenela.

Ono što moram da naglasim, a par vas me je pitalo zbog prvog teksta, eterična ulja ne predstavljaju lek. Načine kako se koriste možete saznati na sajtovima http://www.baltikjunior.com/ i http://www.probotanic.com/, gde se mogu postaviti i pitanja iz ove oblasti i odgovor dobiti od stručnog saradnika.

Ono što je PLUS jeste da sada imate i mogućnost da kupite proizvode na akciji preko sajta. Probajte… upoznajte neke nove proizvode na moju preporuku!

Ovaj tekst je urađen u saradnji sa kompanijom Probotanic.

Oglašavanje