Nova Godina je sve bliže. Oseća se na svakom koraku. Pored standardnog pitanja ,,Gde ćeš za Novu?“, koje je neizbežan folklor kod nas, ove godine se pojavilo i još jedno pitanje koje sve češće čujem: ,,Jesi li čuo za okićen kamion koji deli poklone?“. Na prvu loptu nisam znao o čemu se radi, ali sam vrlo brzo saznao. Svest o pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija mogu imati samo pojedinci i kompanije koji su dostigli nivo samospoznaje sebe i svog poslovanja. Kada dostignete taj nivo imate priliku da budete otvorenog srca, punog humanosti i dobrote. 

image-75081

U Srbiji imamo običaj da mnogo pričamo a manje radimo, pa baš zato svaka akcija koja se pokrene i ima za cilj da bude humana odjekne veoma brzo, i bude prihvaćena na najlepši način. A koga je najlepše obradovati? Čiji je osmeh najlepši? Najiskreniji? Pa dečiji! 

Zato ovih dana ukoliko mi postavite pitanje: ,,Jesi li čuo za okićen kamion koji deli poklone?“ rećiću DA, a evo i koji je to kamion i gde on putuje…

Deda Mraz iz kamiona

Praznici nas podsećaju na ono važno u životu, a to je da je potrebno deliti sreću i ljubav, pa su zato zaposleni iz kompanije IDEA želeli da mališanima prenesu barem deo novogodišnje čarolije i učine im ove praznike lepšim. Ideja svetska a naša, mnogi bi rekli, ali ona je tu i uveliko se dešava. IDEA karavan sa novogodišnjim paketićima putuje Srbijom i usrećuje svaki Dom za nezbrinutu decu, decu ometenu u razvoju, Prihvatilišta i Klinike gde su mališani smešteni. Evo i dok ovo pišem kroz glavu mi prolaze slike sve te euforije i sreće na licima te dece… a tek kad vide Deda Mraza koji im lično uručuje paketić njihovoj sreći nema kraja. 

IDEA karavan nije samo paketić, po meni to je više od paketića. To je smernica da sve velike kompanije koje su društveno odgovorne treba da ,,vrate“ društvu onu vrednost koju one same gaje u svojim sistemima. Na taj način sistem postaje deo društva i u tom vrednosnom krugu svi budu srećni, a ponajviše najmlađi. 

Pored paketića, glumci su izmamili osmehe sa novogodišnjom predstavom koje su organizovane u svakoj od ustanova za ove mališane. Najveći poklon za njih je onaj osećaj koji niko ne može da im oduzme, a to IDEA Karavan čini. 

IMG_0432.jpg

Ja sam kao mali naučen da je skromnost vrlina, i da onog trenutka kada neko Sam kaže da je skroman, istog trenutka gubi tu vrlinu. Zaposleni u IDEA-i, njih više od 2000, učestvovalo je u pakovanju poklona za decu koja se nalaze u 22 različite institucije u 65 gradova na teritoriji cele Srbije u želji da prenesu ljubav, radost koja je ovoj deci najpotrebnija, ali i  da daju svoj doprinos da ovi pokloni stignu na pravu adresu. Budimo iskreni, pored svih obaveza koje ovi ljudima imaju u svakodnevnom radu i zalaganju, izdvojiti vreme i uložiti ga u ovaj poduhvat je za svako poštovanje.

IDEA karavan, koji je krenuo 13. decembra, se ovom akcijom ne završava. Ova kompanija će pored 4.000 paketića, uz podršku Ministarstva, podeliti još 2.000 paketića mališanima koji se nalaze u hraniteljskim porodicama!

Capture

Radujem se ovakvim akcijama. Radujem se ovakvim ljudima. Radujem se ovakvim kompanijama. A najviše se radujem što sam možda ovim tekstom podstakao nekoga na razmišljanje… Jer ako #volimopraznike onda volimo i ljude. Praznici bez ljudi nemaju svrhu.

Sada kada vas pitaju: ,,Jesi li čuo za okićen kamion koji deli poklone?“ recite DA! Bravo IDEA Karavan!

Ovaj tekst na napisan u saradnji sa kompanijom IDEA.

Oglašavanje