Da… priznajem da sam naslov zvuči krajnje neverovatno u Srbiji. Otvoriti račun bez odlaska u banku, bez pečata, potpisivanja i sl., je prosto bilo nezamislivo… sve do sada! Ne znate o čemu pričam? Pa da vam pojasnim.

Pre izvesnog vremena drug mi je rekao da je otvorio račun bez odlaska u banku. U samom startu sam napravio onu nepoverljivu facu, znate na koju mislim: ’’Da otvorim račun bez odlaska u banku? Nema šanse.’’ Mnoge banke su to predstavljale i na kraju sam morao da odem ja kod njih, ili one da dođu kod mene. A zašto? Zato što su banke tražile da potpišem dokumentaciju kako bi moj račun postao aktivan. A ja sam oduvek smatrao da su došla vremena kada nam i nisu toliko potrebne banke, koliko dobro bankarstvo.

Dobro bankarstvo u Srbiji zvuči kao naučna fantastika zar ne? Zato sam odlučio sam da pokušam da uradim isto što i moj drug, i tako se našao na web stranici Addiko banke, koja je u svoju ponudu digitalnog bankarstva uvela opciju otvaranja Addiko Go Digitalnog računa bez odlaska u banku, i bez dolaska banke kod vas. Dakle bukvalno za 5 minuta. I ono što je najvažnije, nije potrebno da odlazite u banku i potpisujete papire jer otvaranjem GO Digital računa na ovaj način, vaš račun je aktivan odmah jer je otvoren u procesu!

Prvo što sam uradio jeste da sam se dobro uputio u detalje otvaranja, koji se mogu naći na njihovom sajtu. Meni je iskreno trebalo malo više od 5 minuta, ali sve iz razloga jer sam dobro proveravao sve što sam unosio. Linkom sa sajta sam došao do Google Playstore-a odakle sam direktno skinuo novu unapređenu mbanking aplikaciju na telefon, i krenuo da pratim korake. U jednom trenutku sam za potrebe identifikovanja korisnika morao da slikam ličnu kartu sa obe strane, kao dokaz da sam to ja, i to je sve. Ono što me je malo zbunilo jeste što mi je usred tog procesa stizao istovremeno mail sa potvrdama i potrebnom dokumentacijom oko novog računa i sms za verifikaciju naloga. Zato sam malo zastao kako bih lepo sve ispratio i skontao da je sve na svom mestu i da je moj račun otvoren! Koliko god da je sada lako da napišem ovo iskustvo, moram da priznam da sam usled nemanja iskustva u startu bio i malo skeptičan oko procedure, a sada vidim da je ona u skladu sa poslovanjem u 21. veku, i da Addiko banka sjajno edukuje javnost o unapređenim uslugama koje je stvorila.


Ovo je samo uvodni deo onoga što sam otkrio kod Addiko banke, jer kroz novu mbanking aplikaciju Addiko banka nudi i usluge banke koje možete koristiti direktno kroz Viber aplikaciju, s obzirom da je ova aplikacija najpopularnija kod nas u Srbiji. Dakle, pored poslova koje mogu završiti u okviru mbanking aplikacije, od sada mogu koristiti i bankarstvo kroz Viber public chat, a o tome ću vam pisati kada iskusim i to, čemu se veoma radujem.

E sada da vam kažem kako ja vidim ovu novu uslugu Adikko banke. Ukoliko imate između 18 i 25 godina mislim da je ovo je najbolja varijanta za vas i vođenje računa o vašem džeparcu. Možete napokon imati svoj račun, primati i slati novac, plaćati račune i završiti sve poslove sa bankom bez potrebe da odlazite do banke. Meni to zvuči idealno.

Takođe, ukoliko ste stariji i imate između 25 i 40 godina, u poslu ste i stalno u pokretu, možda ovaj način otvaranja računa može da vam uštedi vreme.

Za kraj…

Mislim da je ovo sjajan dokaz da, ako se malo razmisli, istraži tržište, osmisli proizvod, sve može da funskcioniše super. Ovim potezom Addiko banka smanjuje birokratiju, bespotrebne papire, pečate, pa još papira itd.. Omogućeno nam je da budemo na Viberu i koristimo bankarstvo. Naravno, ukoliko vam ovo nije dovoljno, uvek se možete obratiti banci i informisati o drugim mogućnostima saradnje, ali pre toga, probajte da otvorite račun sa bilo kog mesta i javite mi utiske. J

 

Ovaj tekst je urađen u saradnji sa Addiko bankom. #Addiko #GoDigital #Ad

 

Oglašavanje