Moj odgovor na ovo pitanje će biti krajnje samouveren: Zato što ću ja u budućnosti biti jedan od govornika na toj konferenciji, a ovo je savršena prilika da upoznam konferenciju iz drugog ugla, krajnje opuštenije nego da sam organizator, a opet dovoljno ozbiljno da osetim šta me čeka kada dođe red da se popnem na binu. 😀

Sad se vi sigurno pitate ili prevrćete očima, ili se možda smejete… i sve je to ok. Važno je samo da zapamtite da sam vam ja ovo napisao! Sve ostalo ćemo odmeriti sa neke istorijske distance kada siđem sa bine. 😉

Ne može da svane pre zore

Trudeći se da se svakog dana usavršavam koliko mogu, da naučim nešto novo, uporedo radim i na projektima od kojih su neki na globalom nivou. Pre izvesnog vremena sam napisao tekst na temu: Od freelancer-a do svetske prilike. Taj tekst je zaista izazvao velike reakcije i dobio sam samo reči podrške. Međutim, posla ima još puno. Radi se svakodnevno. Kako smo mi tim koji se trudi da postavi tredove, a ne samo da ih slepo prati, Spark.me je nešto što se apsolutno poklapa sa mojim sistemom vrednosti i gledanja na business. Prilika da čujem, upoznam i skontam zašto uspešni ljudi razmišljaju na način na koji razmišljaju, je idealan deo slagalice u mojim nastojanjima da unapredim svoj posao i krenem sličnim putem. Zato je važno biti deo konferencije koja je sveobuhvatna na mnogo nivoa.

Mark W. Schaefer – čovek koji je radio u prodaji na globalnom nivou, marketingu i PR-u, sa sobom donosi znanja i veštine koje u kombinaciji sa iskustvom čine jednu mudrost vrednu pažnje. Upravo onu kojoj stremim i za koju je potrebno vreme. Ako razmislite malo o samim porukama koje govornici prenose publici, jasno ćete doći do zaključka da ih svako usvaja na svoj način i provlači kroz svoje filtere. Međutim, ono “između redova“ što se provuče u samim predavanjima je nešto što zapravo nema cenu i što je, neretko, veoma brzo primenljivo u poslu. E to je vredno svakog trenutka puta ka Crnoj Gori.

Kerry O’Shea Gorgone – žena za koju nisam čuo. Pogledajući njenu biografiju mogu reći da je zaista impozantna. Poslove koje radi i pre svega treninzi koje drži, sa jasno definisanim programima, su nešto što već sada sazlužuje moju pažnju. Kako sam i sam delom posla u edukacijama i javnom nastupu, ovo će biti idealna prilika da vidim kako to rade uspešni poslovni ljudi. Možda nekada ne možete pronaći sve trikove i fore, ali ih svakako možete načiti gledajući i slušajući najbolje.

Šta očekujem od konferencije?

Prvenstveno želim da doživim vajb koji konferencija nosi. Naučio sam već gde treba da gledam, pa pored svega očiglednog, voleo bih da vidim i kako nešto ne treba, jer se takve situacije uvek dese, ali se o njima ne priča iz poštovanja prema domaćinu. Nisu to strašne stvari, već one koje su sastavni deo svakog posla. Očekujem da par puta ostanem bez teksta oduševljen onim što ću čuti. Želim da spoznam situacije i dobijem odgovore na pitanja za koja nisam ni znao da postoje. Želim da pomislim: Pa daaa, koliko je ovo dobar savet! Želim da upoznam nove ljude, kao i svi verujem, s tim da ja u tim trenucima učim puno više od standardne razmene rečenica. Iako sam veoma brbljiv, delom sam i povučen, pa će ovo biti idealan izlazak iz zone komfora… itd itd.

Neznajući ko su ostali govornici, ne sumnjam da će ovogodišnji spark.me biti drugačiji. Moj prvi i nečije prvo iskustvo sa mnom. Sve to čini da iz čoveka izvuče ono najbolje, doprinese nečijem znanju i razvoju.

Da se vratim na početak… malo sam se našalio, ali samo malo. Verujem da svako svojim napretkom i ulaganjem u svoje znanje, može dobiti priliku da bude i sa druge strane medalje, tj. na bini. 🙂

Oćemo se viđet na #SparkMe?

Oglašavanje