Putovanje ili kako bi to ljudi sa one strane bare rekli ,,Journey’’ ( ˈdʒɜː(r)ni ) nije samo predviđeno za sistem: ,,Ranac na leđa, put pod noge.,’’ Putovanje može biti i digitalno, sveobuhvatno, jer pruža informacije koje u hodu malo gde možete da pokupite. Posebno ako je putovanje lokalnog karaktera sa malim primesama svetskog trenda. Ne znate o čemu vam pričam? Nisam znao ni ja do skoro, a onda je jedan svetski brend lokalizovao priču i ponudio nam digitalno putovanje.

Upoznajte Coca-Cola Journey Srbija, jedinstveni digitalni magazin vezan za rad i funkcionisanje sistema kakav je CC.

Kako su oni to zamislili i šta sam imao prilike da vidim na ovoj adresi? Prvenstveno način na koji objedinjuju priču je nešto što je za pohvalu, jer od sada na jednom centralizovanom digitalnom magazinu vi možete da doživite sveobuhvatniju sliku delovanja jednog brenda lokalno, ali i globalno. Magazin će na drugačiji način predstavljati kompanijska dostignuća, projekte na kojima radi, ljude koji čine deo sistema i bez kojih sistem ne bi bio takav kakav jeste, CSR projekte, mlade, zanimljivosti iz sveta i Srbije, i još puno toga.

Ono što sam ja instant zapazio je svakako sadržaj. Teme su obrađene na malo drugačiji način. Stekao sam utisak da neko piše o temama o kojima svi mi razmišljamo, a opet malo ko o tome priča. Da li se ikada zapitali šta se dešava na displeju tuđeg pametnog telefona? I zašto tinejdžeri ne skidaju pogled s njega? Odgovor kao da znamo svi, no na ovom portalu ćete to zapravo i dobiti napismeno. Pored toga što su tekstovi drugačiji, sam izgled sajta meni lično prija, jer je sveden, moderan i jednostavan za snalaženje.

Kao i uvek trudim se da nađem nešto što nema logike u digitalnim izdanjima, no ovog puta me je neko preduhitrio i odradio moj zadatak. Sve je na svom mestu, a verujem da ćete se iznenaditi, ako do sada niste znali, da Coca-Cola sistem jako puno ulaže u lokalnu zajednicu i održivost. Teme koje možete pročitati na magazinu su:

Kako je Dunav postao najlepše mesto za odmor?

Manje potrošnje vode, više koristi za sve

Ili

Zašto je važno ulagati u svet oko nas

Pored svog osnovnog poslovnog modela, kompanija uveliko pruža šanse i mladima koji žele da postanu deo sistema. Tako na Journey možete da se informišete o mogućnostima za praksu, razvoj karijere, da pročitate neke dobre savete, i otkrijete da je Coca-Cola bila sponzor Specijalne Olimpijade čiji su sportisti iz Srbije osvojili 131 medalju! Ja, kao ex sportista to baš pozdravljam.

Posebnu pažnju želim da vam skrenem na Rosa školu roditeljstva koja ima za cilj umrežavanje sa novopečenim roditeljima u nastojanju da im te nove trenutke u životu olakša i pomogne im. Taj projekat je, po meni, veoma važan za zajednicu i mlade roditelje.

Meni omiljeni deo magazina je svakako Istorija, gde na jednom mestu možete da se makar malo vratite u prošlost i vidite početke vizije koja je danas globalno prepoznatljiva. Izazovu nekako ti vizuali i te priče emociju, pa ne možete a da se ne osetite dobro. Da li ste znali da je godine 1919., grupa investitora na čelu sa Ernestom Vudrafom i V.C. Bredlijem kupila kompaniju The Coca-Cola Company za 25 miliona dolara. Preduzeće je ponovo pridruženo kao korporacija iz Delavera, a 500 hiljada običnih akcija javno je prodato za po 40 dolara!

Journey se svojim lansiranjem svrstao u porodicu kojoj pripada još 30 ovakvih portala!

Mislim da sam vas uputio dovoljno, jer ne bilo ok da vam sve sad prepričam. Od danas, magazin je online, svratitie, saznajte nešto novo!

 

Ovaj tekst je urađen u saradnji sa Coca-Cola

Oglašavanje