Na prvu loptu zvuči nespojivo. Međutim, kada vidite ko sve dolazi na ovogodišnju Spark.me konferenciju ono što možda ne izgleda spojivo, je zapravo možda najbolja kombinacija. Kako je to Spark.me postao Shazam digitalnog kosmosa? Po meni vrlo jednostavno, iako jednostavne stvari nije lako dostići. Ako niste znali, aplikacija Shazam služi za prepoznavanje pesama, na osnovu taktova koje registruje. Vrlo precizno pronalazi pesme koje su vam nepoznate, ili kojima ne znate ime izvođača ili naziv pesme. Meni je pomogla nebrojano puta i zato je Shazam uvek sastavni deo mojih aktivnih aplikacija na telefonu. Jedan od suosnivača ove aplikacije je Dhiraj Mukherjee, čovek koji je ima jasnu viziju kada je pokretao Shazam. Zamislite samo te misli na početku stvaranja Shazam-a? Spektakularno. I uspešno očigledno.

Ok, a otkud kosmos u celoj priči? Pa pored gospodina Dhiraja, na ovogodišnji Spark.me dolazi i jedan bivši astronaut/kosmonaut, koji će po svemu sudeći imati širu sliku skoro pa svega… Ako me razumete. Mike Massimino je pored svoje odiseje u kosmosu, sada profesor na Kolumbija univerzitetu, TV lice, savetnik u svemirskom programu, bestseler autor itd. Dakle, jedna ličnost sa puno mudrosti, rekao bih. Kako mu je to iskustvo promenilo pogled na biznis, život i ostale sfere života, jedva čekam da čujem.

Zašto je Spark.me shazam digitalnog kosmosa? Pa upravo zato što ćete moći da otkrijete neke nove ljude, razmišljanja, da čujete neke nove savete i poglede na određene teme. Ako ste vi deo digitalnog kosmosa, Spark.me je shazam tog prostora koji će vam dati određene smernice, otkriti nove i svakako dati porcije znanja koje ćete moći da usmerite u vašem pravcu kojim idete. Konferencije obično imaju neki limit u pogledu jasnih i nedvosmislenih informacija, pa se nadam da će ovogodišnji Spark opravdati moja očekivanja za nekim jasnim i nedvosmislenim informacijama koje su korisne i svrsishodne.

Ako vas zanima ovaj deo kosmosa, pozivam vas da dođete u Budvu, aktivirate receptore i uživate u download-u znanja i saveta. 😉

Detaljnije: http://spark.me

Oglašavanje